top of page

Fodne ho svara stilt

Fodne ho svara stilt, Kristin Skaare, Åsne Valland Nordli, Berit Opheim, Benedicte Maurseth, album

Den kjente komponisten Geirr Tveitt fra Hardanger skulle ha feiret sin 100-årsdag i 2008. Tveitt viet store deler av sin karriere til å samle inn gamle folkeviser og brakte frem i lyset mange uoppdagede låter fra Hardangertraktene i løpet av sin levetid. Han omarrangerte senere mange av disse i sitt berømte verk Opus 150, Hundrad folkatonar frao Hardanger.

 

I forbindelse med jubileet, gikk folkesangerne Åsne Valland Nordli, Berit Opheim og Benedicte Maurseth sammen med Kristin Skaare (produsent) i studio for å gi de gamle sangene nye arrangementer, både a cappella og sammen med andre instrumenter som f.eks. Hardangerfele, og piano, trekkspill og harmonium fremført av Kristin Skaare.

– Grappa/Heilo, 2008

Tonal skjønnhet øses ut over lytterne, vemodig og vakkert, sårt og deilig. 

– Britt Sørensen, Bergens Tidende

Ut av langtrukne linjer og et lett abstrakt pianospill trer de korthugne melodistrofene i relieff, de tre stemmene veves i en delikat klangblanding.

– Carl Petter Opsahl, VG

Fodne ho svara stilt, album, albumcover, musikk, Kristin Skaare, Åsne Valland Nordli, Berit Opheim, Benedicte Maurseth, folketoner fra Hardanger

Musikken er blitt nyarrangert av utøverne, og særlig flott er stykkene hvor sangerne går sammen og skaper spennende harmonier hvor stemmene deres flyter inn og ut av hverandre.

 – Marit Elise Lyngstad, Hamar Arbeiderblad

Opheim og Skaare i ”Stavkyrkjestev”. Velklingende og fint arrangert i sin tilsynelatende enkelhet. Berit Opheim er en tryllekunstner med stemmen. Hun har alltid noe ekstra på lur som plutselig bare er der, helt naturlig men likevel forbløffende og overraskende. Og Kristin Skaare på tangenter er et viktig bidrag i denne folkemusikalske utformingen av Geirr Tveitts innsamlinger. Musikalsk og godt spilt.

– NRK

bottom of page