top of page

Lille Messias

Lille Messias
Lille Messias albumcover av Åsne Valland Nordli og Kristin Skaare

Mandag 17 oktober dro Åsne til Oslo for å oppfylle farens ønske om at hun skulle lage en ny juleplate. Samme kveld møtte hun for første gang Kristin Skaare på et av hovedstadens utesteder. Dagen etter var lydmann Audun Strype og produsent Sigbjørn Tveite klar med opptaksutstyr og Steinwayflygel i Sofienberg kirke.

Etter to «første take» var to sanger festet til digitaltapen. Og før klokkene ringte høstkvelden ut var enda seks foreviget. Neste dag de to siste (…) Platen er tilegnet Åsnes far Mikal Valland, som døde 21 oktober, kun timer etter at han fikk høre opptakene. 

Dice, terning, fem, five, terningkast fem, svart, hvit
Dice, terning, fem, five, terningkast fem, svart, hvit
Dice, terning, seks, six, terningkast seks, svart, hvit
Dice, terning, seks, six, terningkast seks, svart, hvit
Dice, terning, seks, six, terningkast seks, svart, hvit

Det er deilig å høre et julealbum som tør å la stillheten være hørbar i musikken.

– Dagsavisen

Mot Kirstin Skaares uhyre sparsomme spill, som gir assosiasjoner til Erik Satie så vel som Arvvo Pärt, trer Åsne Vallande stemme frem, lys og kraftfull. Utgivelsen er ren medisin.

– VG

Ikke noe stygt sagt om Jussi Björling; men stort lengre unna hans operatiske versjon av «O helga natt» enn den som (folke)sangeren Åsne Valland Nordli og pianisten Kristin Skaare presenterer på denne plata er det vanskelig å komme. Og jeg liker deres tolkning vel så godt!

 

Skaares delikate klaverarrangement og utsøkte «komp» kler Valland Nordlis særpregede og flotte stemme utmerket. Flere av arrangementene byr på overraskende vrier; som f. eks at «O helga natt» toner ut med klavertoner fra salmen «Klippe du som brast for meg» .

 

Sangvalget på plata er godt og litt utenfor den bredeste juleallfarveien. En rumensk julesang med sterk historie knyttet til, er en av mange juveler på plata. Dessuten sikrer den kvedings-inspirerte framføringen at selv julens gjengangere oppleves nye og utfordrende. Lydbildet og stemningen er dempet og ettertenksomt og understreker inntrykket av en gjennomført og flott produksjon. 

 

Knapt noen ledsager dessuten sine plater med bedre cover/teksthefter enn Via Music. Omtalene av hvert spor/sang er de reneste skattkister. Forbilledlig!

– Ole-Einar Andersen, Adresseavisen

Juletårer. «Lille Messias»  er en vakker plate. Men den lar oss ikke sovne ved krybben. (…) Blikket er rettet mot barnet - det ene og de mange.

– Vårt Land

Herlig hellig natt. Strålende i all sin enkelhet og ekthet! Forbilledlig!

– Adresseavisen

Musikk til julen og sjelen. Åsne Valland Nordli er folkesanger med blåtoner og med en klokkeklar røst. Kristin Skaare er kjent fra sitt samarbeide med Kari Bremnes. De gjør julenatten litt vakrere.Som alltid er produksjonen fra Via Music upåklagelig og «Lille Messias» er god lyd og musikk til meditasjon og ettertanke.

– Fidelity

bottom of page